Start

Liljeholmens gymnasium. På vår skola talar eleverna drygt 50 olika modersmål. Här samarbetar elever från olika länder och kulturer. Skolan har introduktionsprogrammet Språkintroduktion. Skolans vision är att skapa förutsättningar för en individuellt anpassad undervisning till innehåll, sätt och studietakt.

Ungdomar som får börja på skolan är:

• nyanlända asylsökande ungdomar bosatta i Stockholm kan börja här från och med höstterminen det år de fyller 16 år till dagen innan de fyller 18 år.
  • nyanlända invandrarungdomar med uppehållstillstånd eller uppehållsrätt folkbokförda i Stockholm kan börja här från och med höstterminen det år de fyller 16 år till och med mitten av vårterminen det år de fyller 20 år.

• alla nyanlända ungdomar som vill börja studera på Liljeholmens gymnasium skall vända sig till START Stockholm (se kontaktuppgifter i rutan till höger) för inskrivning och placering.

SL-kort

Elever har rätt till SL-kort om eleven är folkbokförd på adress längre än 6 kilometers gångavstånd från skolan. Asylsökande elever kan söka bidrag för SL-kort hos Migrationsverket.

Kortet får du av din mentor, första dagen i skolan.

Coronaviruset

uppdaterat 20200327

Efter regeringens råd bedrivs från den 18/3 distansundervisning. Elever har kontakt med sina lärare och sin mentor via Skolplattformen, mail eller andra digitala system. Elever som är friska har möjlighet att komma till skolan för att hämta sin dator och för att hämta skolmaterial. Vid frågor kontakta skolans expedition 08-508 34 900.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer förskola och skola (Skolverkets webbplats)

Info om Corona på andra språk/Information about corona in other languages

/Skolledningen

Expeditionens öppettider

Mån-Fre 08.30-15.00

Lunchstängt: 12.00-13.00

Inskrivning av elever sker hos START Stockholm, Hornsgatan 124

Boka tid för mottagningssamtal genom att ringa eller skicka e-post.
Telefontid: måndag-fredag 08.30-10.00
E-post: START-mottagning@edu.stockholm.se

Liljeholmens gymnasiums värdegrund

Individuell utveckling genom ansvar, respekt och samarbete.

Ingress: